3. Racing
  4. REA GUANYA I LA NINJA ZX-10RR ACABA 1-2

REA GUANYA I LA NINJA ZX-10RR ACABA 1-2

Cursa 1 de SBK en Assen

A la cursa de 21 voltes del Campionat del món de WorldSBK d'aquest dissabte en Assen, Jonathan Reva s'ha anotat un altre triomf i el seu company d'equip Tom Sykes ha acabat en segon lloc, resultats que els han posat 1-2 en el rànquing del campionat.

En condicions fredes però sense pluja, Sykes des de la primera fila i Reva des de la segona van fer tots dos bones sortides, mentre que el seu company de campionat, Chaz Davies va estar liderant gran part de la carrera. Reva va marcar un nou rècord de volta, més d'un segon més ràpid que l'anterior registrat, en la volta tres, amb un 1'34.880 mentre donava caça a Davies.

La carrera anava a ser disputada per tres pilots, ja que Davies i Reva encapçalaven la carrera, mentre que Sykes estava en tercera posició una mica més allunyat.

Reva va superar a Davies, però després va tornar a perdre la 1ª posició prop del final, però en acostar-se a les dues últimes voltes Jonathan va passar de nou a la davantera, ja que Davies es va veure obligat a frenar i després es va detenir en la pista. Tom va prendre llavors la segona posició amb Marco Melandri ocupant el tercer lloc.

En la Superpole 2, celebrada poc abans de la primera carrera, Reva va establir un nou rècord de pista en la categoria de Superbike amb un 1'33.505. Posteriorment Jonathan va ser degradat a la quarta posició en la graella després que es jutgés que ell havia impedit el progrés d'un rival mentre que ell ja havia fixat la seva volta ràpida. Jonathan mantindrà la seva pole estadísticament, però Tom ha pres la pole position en la graella sortint Jonathan en quarta posició encara que finalment ha aconseguit guanyar la carrera.

Aquest 1-2 per la Ninja ZX-10RR assegura que Kawasaki segueix liderant el campionat de fabricants, aquesta vegada per 33 punts després de set carreres.

Reva ha guanyat la seva sisena carrera de 2017 i ha assegurat la seva desena victòria en Assen, cinc d'elles amb Kawasaki.

En el campionat, abans de la segona carrera en Assen, Jonathan té 170 punts i Tom és segon en la general amb 111. La carrera 2 es durà a terme demà diumenge 30 d'abril, amb una carrera programada a 21 voltes.

DECLARACIONS:

Jonathan Reva (Pilot del Kawasaki Racing Team):  "Aquesta victòria ha estat realment bonica perquè com més ganes tens en una pista determinada, més pressió sents. No estic segur de què és el que faig en Assen, però sembla que funciona. Sembla que la nostra moto estava funcionant molt bé en les seccions més ràpides de la pista i Chaz ha estat més ràpid en acceleració en la T5. Vaig tenir bon ritme al final i volia passar a Chaz i intentar fer bretxa, però cada vegada que ho intentava em bloquejava la corba. Va ser, sincerament, molt desafortunat per Chaz acabar així i aquesta no és mai una bona manera de perdre punts. Però ha estat important per a mi que aquesta mala sort li succeís quan estava darrere de mi perquè en aquest moment de la carrera jo ja estava tractant de fer el meu ritme i marxar-me ".

Tom Sykes (Pilot del Kawasaki Racing Team): "Òbviament no em sentia al 100%  però això no és excusa. En la moto vam tenir algunes limitacions per a la posada a punt en aquesta cursa. Crec que demà podrem fer algun canvi i ser més forts. Hem d'estar més a prop i crec que és possible. He estat lluitant fins al final, però hi havia algunes zones en què no em sentia tan bé i unes altres on m'acostava als meus rivals. Al principi de la carrera vaig tornar a perdre una mica però vaig poder seguir amb bon ritme i vaig tornar a arribar fins els líders. Vaig fer el que vaig poder però vaig tornar de nou a perdre una mica en la secció més ràpida de la pista. Crec que demà podem millorar. "